Projectverloop zwembad aanleg in 5 stappen. Lees hier meer info.
Bos Zwembadrenovatie is specialist in het renoveren van folie zwembaden. Renoveren is een specialiteit van Bos Zwembaden. We geven u graag deskundig advies.
Zwembadrenovatie folie zwembad
16506
page-template-default,page,page-id-16506,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Een zwembad in 5 stappen

U heeft alle wensen op een rij en bent klaar om de volgende stap te zetten naar de realisatie van uw droom. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van zwembaden en bijbehorende techniek. Het bouwen van een zwembad is een heel project. Hieronder leest u de 5 stappen die normaal worden doorlopen.

 

Stap 1: Ontwerp en afstemming

Tijdens de offertebesprekingen worden al uw wensen op een rij gezet. Na opdracht worden er tekeningen gemaakt waarin rekening wordt gehouden met uw omgeving, zichtlijnen, functies en energieverbruik. Na goedkeuring van het ontwerp worden de werkzaamheden afgestemd. In een bouwvergadering wordt bijvoorbeeld het grondwerk en huisaansluitingen besproken. Alle betrokkenen, van installateur tot hovenier, zijn daarbij normaal aanwezig. En u zelf natuurlijk ook. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

 

Stap 2: Bouwkundige werkzaamheden

Voor het zwembad geplaatst wordt moet eerst het grond- en graafwerk worden gedaan. Afhankelijk van de afmetingen duurt dit enkele uren tot enkele dagen. Daarna starten voor bouwkundige zwembaden de bouwwerkzaamheden: het plaatsen van de inbouwdelen, et cetera. Kiest u voor een polyester zwembad, dan wordt de kuip geplaatst. Als dat allemaal klaar is volgt ook het plaatsen van de zwembadafdekking, de kabels en leidingen, en de installatie van de techniek.

Stap 3: Zwembad afwerking en randsteen

Met alle techniek en bouwkundige delen op hun plek start de afwerking van het zwembad. Denk hierbij aan eventuele betegeling, afdichting en het plaatsen van de randstenen.

 

Stap 4: Terras- en tuinwerkzaamheden

Voordat u het water in kunt, zal uw tuin en terras piekfijn in orde worden gemaakt. Hiervoor wordt meestal een erkende hovenier ingeschakeld.

 

Stap 5:  Schoonmaken van het zwembad en opstarten van de techniek

Als het werk klaar is maken zal het zwembad helemaal voor u schoon gemaakt worden waarna het wordt gevuld met water en de techniek wordt opgestart. Wanneer alles probleemloos werkt, kunt u zelf aan de slag: genieten van uw eigen zwembad.

Bij het selecteren van een zwembadbouwer kunt u bovenstaande stappen meenemen ter overdenking. Hebben ze aan alles gedacht? Dan heeft u waarschijnlijk de juiste partij. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bos Zwembaden, die hebben hier ruime ervaring mee.