Een eigen zwembad. Wat komt er bij kijken? Lees er hier alles over
Bos Zwembaden is specialist in het renoveren van bouwkundig aangelegde zwembaden. We bekijken de staat het beton en de techniek en maken uw zwembad weer als nieuw.
16504
page-template-default,page,page-id-16504,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Een zwembad in de tuin, wat komt er bij kijken

U bent aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om eindelijk uw droom te laten uitkomen, een eigen zwembad in uw tuin of in huis. Bij het aanleggen van zwembaden komt heel wat kijken. Op deze site helpen we u een beetje op weg met de keuzes die u zult moeten maken en de factoren die van invloed zijn bij deze keuzes die uw wensen mogelijk of onmogelijk maken.

Er komt heel wat kijken bij de aanleg van een zwembad

De keuzes

Bij de wens voor een zwembad in de tuin, beginnen ook de keuzes die u zult moeten maken. Belangrijk is te beseffen dat elke wens ook keuzes kan beperken en dat er omgevingsfactoren zijn die keuzes beperken.

 

Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

 

Locatie

Waar moet het zwembad komen te liggen? De plek bepaalt hoeveel leidingwerk nodig is om het water te filteren en te verwarmen. Kijk bij het bepalen van de locatie niet alleen naar het mooie plekje boven de grond. De situatie onder de grond kan bepalend zijn voor de uiteindelijke locatie keuze, denk aan de aanwezigheid van funderingen, grondwater, leidingen, riolering of dikke boomwortels.

Vormgeving en formaten

De kleur, vorm, diepte en formaat. Wilt u een recht toe recht aan zwembad of wilt u vormen? Moet het overal even diep zijn, wilt u aflopend of een ondiep en diep gedeelte. Dit bepaalt welk type zwembad het beste bij u past.

Omgeving

Ook de omgeving is van invloed. Zijn er veel bomen of andere potentiële zwembad vervuilende factoren. Deze kunnen de keuze voor het type zwembad bepalen en de wijze van afdekken.

Gebruik

Wilt u alleen ‘s zomers genieten of het hele jaar door. Dit bepaalt de keuze voor verwarming, afdekking en/of overkapping. Deze keuze is behoorlijk van invloed op de prijs.

Inrichting

Ook moet u beslissingen maken mbt de inrichting van uw zwembad. Wilt u vaste inbouw onderdelen zoals een vaste trap, bankje, jetstreams of een tegenstroomsysteem.

Onderhoud

Wat zijn uw wensen als het gaat om onderhoud. Wat doet u zelf en wat kunt u automatisch laten doen. De waterkwaliteit kan bijvoorbeeld geheel automatisch op het juiste chemie peil worden gehouden evenals de filtering. Gaat u zelf blad zuigen of zet u een schoonmaakrobot in om uw zwembad schoon te houden.

U ziet het. Er zijn vele keuzes te maken en factoren die uw keuzes kunnen beperken. Neem daarom contact op met een zwembad bouwer voor deskundig  advies over de voor u best passende oplossing in relatie tot uw wens.

Lees meer over de verschillende type zwembaden en bekijk een inschatting van de kosten per type.